Egészség- és Sporttudományi Kar - TMDK

TUDOMÁNYOS ÉS MŰVÉSZETI DIÁKKÖRI TANÁCS

FELHÍVÁS

tmdk_logo.jpg

 2023. április 26.

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia és Tehetségnap

A Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Tanácsa (TDT) és Hallgatói Önkormányzata

2023. április 26.

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát és Tehetségnapot

szervez.

 

Várjuk mindazoknak a hallgatóknak a jelentkezését, akik szeretnék bemutatni tudományos/művészeti területen elkészített dolgozatukat. A Tudományos Diákköri Tanács szervezésében félévente rendezett versenyen szerezhetnek jogosultságot a hallgatók a kétévente rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferenciákra (OTDK), az ország legnagyobb tudományos rendezvényére. Jelen esetben a 2025 tavaszán szervezendő OTDK-ra.

 

A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciára való jelentkezés feltételei:

 • Tudományos/művészeti dolgozatot bármilyen témában lehet írni.
 • Ugyanazt a pályamunkát csak egyszer lehet nevezni. Ugyanazon munka továbbfejlesztett változatát be lehet mutatni, melynek tényéről a jelentkezéskor nyilatkozni kell a hallgatónak és konzulensének.
 • A dolgozat tartalmi és formai követelményei megegyeznek a vonatkozó tudományterület OTDK szekciófelhívásában szereplő előírásokkal: https://otdk.hu/otdk/szekcio-felhivasok
 • Ez alól kivétel a címlap: a dolgozat előlapján fel kell tüntetni a következőket: szerző(k) neve, dolgozat címe, szak – szakirány, évfolyam, konzulens(ek) neve és beosztása.
 • A Konferencián előadhat szóbeli prezentációt az a jelentkező, aki leadta írásbeli munkáját és azt a bírálók 33% felettinek értékelték. A bírálat szempontjai elérhetők a https://tdk.sze.hu/ertekelesi-szempontok címen.
 • Jelentkezés:
  • Az elektronikus pályázati űrlap kitöltése a tdk.sze.hu oldalon: https://tdk.sze.hu/examiner/recommendsubject (bejelentkezés után)
  • Fél oldal terjedelmű (szóközökkel min. 1300, max. 2000 karakter) összefoglaló, azaz absztrakt elkészítése, az online jelentkezési felületre való feltöltése. (Minta-absztraktok elérhetők itt)
 • A kész dolgozat feltöltése az elektronikus rendszerbe https://tdk.sze.hu/tdk-dolgozatok.

 

Jelentkezési határidő:

Határidő: 2023. március 27.

Dolgozat címe és az absztrakt feltöltése.

 

Dolgozat feltöltési időszak:

Határidő: 2023. április 11.

 

Dolgozat prezentációja:

2023. április 26. a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia napján.

 

A konferencián a 2025-ös Országos Tudományos Diákköri Konferenciára lehet jogosultságot szerezni. A konferenciával kapcsolatos bármely kérdés esetén javasoljuk a Gyakran Ismételt Kérdések (tdk.sze.hu GYIK) menüpontot. Személyesen vagy e-mailben a kari TDT felelősök, illetve Kocsis Dóra, ETDT titkár kereshető (kocsis.dora@sze.hu).

 

Jó munkát, eredményes felkészülést kívánunk!

Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács

tdk.sze.hu

szakdoga_para2.jpg