Eseménynaptár

Sporttudományi Tanszék

Üdvözöljük a Sporttudományi Tanszék oldalán!

A sporttudományi képzés gyökerei Győr városában és a régióban az 1970-es évekig nyúlnak vissza. Az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán 1975-ben alakult meg a Testnevelési Tanszék, azzal a céllal, hogy a tanító jelöltek felkészítésében a testnevelés tantárgypedagógia szakmai hátterét biztosítsa. A Tanszéken folytatott szakmai munka, mind hazai, mind nemzetközi szinten elismerést hozott. Talán ennek köszönhetően sikerült a következő jelentős szakmai lépést megtenni 2006-ban, amikor az első önálló sporttudományi képzés (Rekreációszervezés-egészségfejlesztés BSc. szak) indult a régióban a Testnevelési Tanszék gondozásában. Az új képzés szükségesség tette a szervezeti struktúra megújítását is, melynek során létrejött a Sporttudományi Intézet két önálló tanszékkel.

 

Az Egyetem fejlesztési stratégiájának megfelelően 2016. év augusztusában létrejött az Egészség-és Sporttudományi Kar, és annak Sporttudományi Tanszéke. Az új szervezeti struktúra újabb dimenziókat nyitott meg a sporttudományi képzésben, hiszen az egészség és a sport olyan szorosan összefüggő területek, amelyek egymást feltételezik, az egyik vagy a másik nélkül az ember élete nem lehet és nem is teljes. Az egészségtudomány és a sporttudomány kari szintézise olyan erős bázist hozott létre, amely hosszú távon biztosítja a Kar által gondozott szakok és az Egyetem fejlődését is.

 

Hallgatóink már eddig is bizonyították rátermettségüket szakmájukban, hazai-és nemzetközi sportversenyeken, tudományos diákköri konferenciákon, ahol olimpiai érmeket és helyezéseket, OTDK elsőhelyeket és Pro Scientia aranyérmet szereztek.

Az egészség-és a sporttudomány szoros együttműködése garancia arra, hogy a jövőben is hasonló, reményeink szerint azonban még szebb eredményeket érjünk el közösen.

 A Sporttudományi Tanszék által kezelt szakok, illetve képzések:

 Intézményünk címe: 9026 Győr, Egyetem tér 1. Posta emelet